Monique Velzeboer Foundation / Stichting Liliane Fonds

Al weer meer dan 15 jaar geleden richtten voormalig Olympisch kampioene shorttrack en fotografe Monique Velzeboer en haar jeugd-schaatsvriendin art director Erma Rotteveel de Monique Velzeboer Foundation op. Vanuit de Foundation maakte het duo, samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel, kalenders en wenskaarten waarvan de opbrengst bestemd was voor het Liliane Fonds. Hiervoor reisden zij tien jaar achter elkaar naar verschillende ontwikkelingslanden om kinderen met een handicap te fotograferen.

Sinds de oprichting in 2003 brachten de activiteiten van de Monique Velzeboer Foundation in totaal ruim een miljoen euro op (inclusief de verdubbelaar) voor het Lilliane Fonds. Dit prachtige resultaat stimuleert ons om zich ook de komende jaren onder de vlag van de Monique Velzeboer Foundation in te blijven zetten voor het Lilliane Fonds.

Zo verhuurt de Foundation bijvoorbeeld door Monique Velzeboer gemaakte fotoportretten van kinderen met een handicap in derde wereldlanden. Van deze portretten kunnen foto-exposities op maat samengesteld worden. Ook is het mogelijk om portretten in groot formaat aan te schaffen. Hiervoor worden de portretten afgedrukt op dibond (geplexificeerd)  (Bekijk de portretten).

Ook zet de Foundation zich jaarlijks opnieuw in voor het wandelevenement de Poldertocht (Website Poldertocht) in de gemeente Kaag en Braassem. Iedereen die de Monique Velzeboer Foundation / het Lilliane Fonds een warm hart toedraagt is die dag van harte welkom. 

 

Erma en Monique hebben samen de Monique Velzeboer Foundation opgericht. Ze zijn al ruim een kwart eeuw vriendinnen en ze kennen elkaar van het schaatsen, waarmee ze al heel jong begonnen. Erma: “Monique had meer talent dan ik. Ik ben gestopt toen ik naar de kunstacademie ging en Monique werd meervoudig Olympisch kampioene shorttrackschaatsen.” Door het ongeluk werd alles anders voor Monique, die na haar revalidatie naar de fotoacademie ging.