Monique velzeboer foundation

Voormalig olympisch kampioene shorttrack en fotografe Monique Velzeboer, art director Erma Rotteveel en columniste van Libelle Wieke Biesheuvel reisden 10 keer naar een ontwikkelingsland om kinderen met een handicap te fotograferen.

Sinds de oprichting in 2003 brachten de activiteiten van de Monique Velzeboer Foundation in totaal ruim een miljoen euro op voor het Lilliane Fonds. Dit bedrag zamelde de Monique Velzeboer Foundation in met het (in opdracht) vervaardigen van kerstkaarten, kalenders en foto's op maat tijdens de Poldertocht Kaag en Braassem.

Met het geld heeft de Foundation samen met het Liliane Fonds heel veel kinderen met een handicap geholpen zich staande te houden in landen waar die kinderen nauwelijks geaccepteerd worden. Met eenvoudige hulpmiddelen kregen zij net dat steuntje in de rug dat zij nodig hebben en verdienen.

Dit prachtige resultaat stimuleert de dames om zich ook de komende jaren onder de vlag van de Monique Velzeboer Foundation in te blijven zetten voor het Lilliane Fonds. Samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel, ook al jaren betrokken bij de Foundation, werken ze hard aan het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het uitvoeren van reeds bestaande activiteiten.

Zo verhuurt de Foundation bijvoorbeeld door Monique Velzeboer gemaakte fotoportretten van kinderen met een handicap in derde wereldlanden. Van deze portretten kunnen foto-exposities op maat samengesteld worden. Ook is het mogelijk om portretten in groot formaat aan te schaffen. Hiervoor worden de portretten afgedrukt op dibond (geplexificeerd) (Bekijk de portretten).

Ook zet de Foundation zich jaarlijks opnieuw in voor het wandelevenement de Poldertocht in de gemeente Kaag en Braassem (Website Poldertocht). Iedereen die de Monique Velzeboer Foundation / het Lilliane Fonds een warm hart toedraagt is die dag van harte welkom.