Red Bull Wings for Life

Tijdens de Wings for Life World Run lopen duizenden deelnemers ter wereld tegelijkertijd op veertig verschillende locaties een hardlooprace om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie. 

Ter promotie van dit unieke evenement heeft oud-shorttrackster en fotografe Monique Velzeboer in samenwerking met Erma Rotteveel een bijzondere fotoreportage gemaakt van individuele deelnemers met de persoon voor wie zij in het bijzonder deelnamen aan de Wings for Life World Run.

Bekende en onbekende Nederlanders komen voor in drieluiken. En achter ieder drieluik gaat een inspirerend verhaal schuil. Zoals het verhaal van Monique zelf. Want hoewel ze liever achter de camera staat dan ervoor, komt Monique ook voor in de portrettenreeks, die tijdens het evenement op 4 mei werd geëxposeerd in de TT Hall. In 1988 hield Monique de Nederlandse eer hoog tijdens de Olympische Spelen van Calgary, waar ze als shorttrackster goud, zilver en brons won. Vijf jaar later kwam ze tijdens een schaatstraining ernstig ten val en liep daarbij een dwarslaesie op. Haar jeugdvriendin Erma Rotteveel, die meewerkte in de uitvoering van het project, verscheen voor Monique aan de start.

Wij ontwikkelden:
• Projectconcept

 
 

Naast Erma en Monique, is onder andere Humberto Tan geportretteerd. Hij rende tijdens de Wings For Life World Run mee voor Aimée Metselaar. Deze jonge advocate werd in 2008 in haar eigen huis overvallen en beroofd, waar ze onder meer een dwarslaesie aan overhield. TV presentator Jaap Jongbloed startte op zijn beurt voor dierenarts Lisenka Otte, die door een val van een dakterras tot een rolstoel veroordeeld is. Ook is de 15-jarige Quinten Zantinge geportretteerd. Hij laat zich door zijn skiongeluk niet uit het veld slaan en heeft als droom om als rolstoelbasketballer aan de Paralympische Spelen mee te doen. Jacco Middelveldt leerde Quinten Zantinge kennen op een sportgala. Als ‘gehandicaptensporters onder elkaar’ hebben de mannen veel respect voor elkaar. Jacco heeft een onderbeenprothese en zijn passie is hardlopen. Schaatser Kjeld Nuis verscheen ook aan de start en liep voor Assenaar Anton Reitsema, die door een val uit een boom verlamd raakte. Hij runt inmiddels een succesvol bezorgrestaurant.