Nieuw Leyden

Nieuw Leyden is een sprankelende nieuwe buurt aan de noordkant van de Leidse binnenstad. Met een grote diversiteit aan huur- en koopwoningen, waarvan het ontwerp en de indeling in veel gevallen door de bewoners zelf uitgekozen werden.

Hoe maak je een unieke nieuwbouwwijk zichtbaar voor de rest van de wereld en bedank je tegelijkertijd de bewoners voor de samenwerking tijdens het bouwproces? Met deze vraag klopte Nieuw Leyden aan bij Windkracht 10. Ons antwoord? Een prachtige architectuurwandeling door de wijk die op een feestelijke bijeenkomst aan de bewoners cadeau werd gedaan. Windkracht 10 tekende voor de wandelkaart, het bijbehorende architectuurboekje en de uitnodigingen voor de bijeenkomst. Daarnaast verzorgden wij met veel plezier het ontwerp, de bouw en de content van de nieuwe website en bijbehorende toolbox.

Samenstelling wandeling: Deze wandeling is in opdracht van Nieuw Leyden samengesteld door RAP Leiden.

Bekijk de website

Wij ontwikkelden:
• Totaalconcept
• Architectuurconcept
  en uitwerkingen
• Website
• Verkooptraject woningen

Verkooptraject

In het najaar 2013 is de verkoop gestart van de allerlaatste 10 nieuwbouwwoningen in deze bijzondere Leidse wijk. Windkracht 10 ontwierp en realiseerde de promotiecampagne voor de voorinschrijving op deze verkoop. Het werd een spraakmakende campagne (advertentie, aankondigingborden en muppi’s (billboards)) die net zo eigenzinnig is als Nieuw Leyden zelf.