Toeristisch Kaag en Braassem

Windkracht 10 schenkt een recreatielogo aan de omgeving. Waarom? Omdat we 1 oktober (2012) 15 jaar bestaan. En wie jarig is trakteert!

Waarom in de vorm van een recreatielogo? Omdat we betrokken zijn bij onze omgeving. En de kansen zien die een sterke, onderscheidende identiteit de recreatie en daarmee ook onze gemeente kan bieden. We hopen met dit logo ondernemers een handvat aan te reiken én op een creatieve wijze uit te dagen om de verhalen over onze cultuur uit te dragen. 

Cultuur betekent voor ons ook creativiteit. Creativiteit die zich vertaalt in onderscheidende, vernieuwende activiteiten waarmee we het verschil kunnen maken. De traditionele cultuur op een verre van traditionele wijze presenteren. Daar ligt de uitdaging voor ondernemend Kaag en Braassem.

Wij ontwikkelden:
• Logo
• Huisstijl
• Website

‘Beleef de verhalen’, deze slogan vormde de inspiratie voor het ontwerp van twee aanhalingstekens, die tezamen een schild vormen. In het schild hebben we symbolen opgenomen die representatief zijn voor deze omgeving. De aanhalingstekens, het schild en de symbolen vertellen samen het verhaal van onze omgeving. Een uniek verhaal verbeeld in een uniek logo, dat alleen van toepassing is op Kaag en Braassem. En waarin de identiteit, de boodschap en de landelijke sfeer in één oogopslag duidelijk worden. 

De symbolen
Natuurlijk spreken ze voor zich. Toch leggen we graag uit waarom wij juist deze symbolen gekozen hebben. De molen: onze gemeente is er maar liefst twintig rijk. De kerktoren: verbeeldt onze elf dorpskernen. Het kaasmeisje uit Oud Ade: vertelt over de passie voor het ambachtelijke vak en het menselijke verhaal erachter. De zeilboot: het symbool voor het water dat ons allemaal verbindt en vele recreatiemogelijkheden biedt. De juichende fietser: Joop Zoetemelk en zijn jongensdroom die in ons polderlandschap gestalte kreeg, maar die hier ook symbool staat voor de fietsrecreant die op de vele fietspaden zijn hart op kan halen. De koe en de tulp: staan synoniem voor de agrarische sector en haar landelijke, aansprekende ambachten die deze omgeving kenmerken.