Onderwijs adviesbureau Hobéon

Hobéon is een adviesbureau voor strategische vraagstukken van onderwijs- en kennisinstellingen, brancheorganisaties, beroepsverenigingen en overheidsinstellingen. 

Het logo van Hobéon Groep vormt de basis voor alle uitingen die hierna ontwikkeld zijn. Het accent is een belangrijk element in de Hobéon huisstijl. Daarmee willen we uitdragen dat Hobéon zich onderscheidt van andere adviesbureaus door middel van het extra accent op kwaliteit, kennis en praktische aanpak. Het Hobéon logo is een garantie voor kwaliteit geworden.

Wij ontwikkelden:
• Logo
• Huisstijl
• Magazine
• Corporate uitstraling
• Corporate website

Website
Met de wens om zichzelf sterker en duidelijker online te positioneren, klopte Hobéon bij Windkracht 10 aan. De vraag was om de visie en bedrijfsvoering van Hobéon te vertalen in een klantgerichte, meertalige website. De website is een duidelijke corporate website die professioneel oogt en tegelijkertijd eenvoudig is in gebruik. Bezoekers van de website maken op de homepage in één opslag kennis met de toegevoegde waarde van Hobéon d.m.v. een opvallende slider de kernwoorden waar Hobéon voor staat. Daarmee willen we uitdragen dat Hobéon zich onderscheidt van andere adviesbureaus door middel van het extra accent op kwaliteit, kennis en praktische aanpak. 

Vanuit de online strategie en via een schematisch interactieontwerp kwamen we tot een in detail verzorgde vormgeving van de website. Alles conform de huisstijl en de corporate identiteit van Hobéon (ook ontwikkeld door Windkracht 10). Dit alles volgens een fixed price en vooraf afgesproken planning. Gebruikersgemak, een platform waarop de deskundige medewerkers hun kennis kunnen delen, gekoppeld aan een digitale nieuwsbrief en tegelijkertijd een plek waarop persoonlijke accreditaties, via een persoonlijke login, gedeeld worden. De grootste uitdaging was, om de grote hoeveelheid informatie, te kanaliseren en toegankelijk te maken. Kortom, een toekomstgerichte website. Windkracht 10 werkt hiervoor intensief samen met internetbureau SWIS en realiseerde deze website met Scrum, een agile projectmanagement methode. Want het geheim van succesvol web development zit 'm ook in de juiste uitvoering.