Stockfotografie vs. Professionele foto’s

Stockfoto’s, je komt ze overal tegen: websites, advertenties, flyers, facebookberichten. En dat is ook wel begrijpelijk natuurlijk. Want het is relatief goedkoop, er is heel veel keuze en het is snel. Bij Windkracht 10 hebben wij echter de sterke voorkeur om zelf foto’s te maken voor onze klanten. Want, om er maar eens een cliché te benoemen, een beeld zegt meer dan 1000 woorden. En met foto’s die speciaal voor jou zijn gemaakt zeg je zoveel meer! Wij vertellen je graag waarom een professionele fotoshoot toch echt de investering waard is.  

Voordelen van professionele fotografie

Uniek

Stockfoto’s zijn vaak heel generiek. Want deze moeten door zoveel mogelijk bedrijven gebruikt kunnen worden. En dat gebeurt dan ook: je komt vaak dezelfde glimlachende telefoniste tegen bij contact. Maar je wilt natuurlijk niet dat jouw product of dienst als een eenheidsworst wordt gezien. Juist met goede fotografie kun je jezelf onderscheiden van je concurrent. Kijk bijvoorbeeld eens naar de folders die wij ontwikkelden voor het Fioretti College. Door de foto’s van leerlingen krijgt alles een veel meer eigen uitstraling.

 

Foto’s in dezelfde stijl

Een professionele fotograaf zorgt dat alle foto’s in dezelfde stijl zijn. Uiteraard wordt van tevoren besproken wat de uitstraling is die bij jouw bedrijf past. En welke emotie je wil oproepen bij de doelgroep. Bij stockfoto’s is het heel lastig om te zorgen dat alle foto’s in dezelfde stijl zijn. Laat staan in een stijl die past bij de persoonlijkheid van jouw bedrijf. Neem bijvoorbeeld de fotografie voor vmbo Boerhave. Dit zet een duidelijk verhaal neer, wat met stockfoto’s niet mogelijk is.

Fotografie met een verhaal, voor vmbo Boerhave

Fotografie met een verhaal, voor vmbo Boerhave

 Authentieke en oprechte foto’s

Je kent ze wel, die perfect glimlachende modellen met een onberispelijk uiterlijk. Het is zo te zien of het een stockfoto is of een echte werknemer of klant. En mensen houden van écht. Wanneer je eigen teamleden op foto’s te zien zijn, straalt je website of folder meer persoonlijkheid uit.

 

Wanneer stockfoto’s en wanneer professionele foto’s?

Uiteraard snappen we dat het niet altijd mogelijk is om professionele foto’s te laten maken. Voor een facebookpost of een blogbericht zijn stockfoto’s soms gewoon superhandig. Want dit heb je snel nodig en wil je niet teveel geld aan uitgeven. Maar voor je belangrijkste communicatiekanalen, zoals je website en folder, betaalt de investering zich dubbel en dwars terug.  

Wil jij foto’s met bezieling?  

Hopelijk hebben we jou overtuigd van de geweldige voordelen van professionele foto’s. Wij hebben de kennis en tools in huis om jouw bedrijf goed in beeld te brengen. Beelden met persoonlijkheid. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in de creatie van een complete identiteit. Wij kunnen dus het complete plaatje leveren voor alle communicatie uitingen. Neem dus vooral contact met ons op voor meer informatie!