Kom wandelen in Veenetië

Kaag en Braassem Poldertocht 2017 start in Roelofarendsveen

Het belooft weer een mooie editie van de Kaag en Braassem Poldertocht te worden. Dit jaar strijkt de inmiddels befaamde Poldertocht karavaan op zondag 3 september a.s. neer bij tuincentrum de Veense Bukker in Roelofarendsveen. Van daaruit heeft de organisatie vier prachtige, unieke wandelroutes uitgezet, langs de Wijde AA en het Braassemermeer en dwars door de daarachterliggende waterrijke polders. U waant zich gegarandeerd in klein Veenetië.

De Kaag en Braassem Poldertocht wordt op zondag 3 september a.s. voor de achtste maal op rij georganiseerd door Rotaryclub Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem. De organisatie tekent ieder jaar voor unieke, eenmalige routes door de gemeente Kaag en Braassem. Dankzij deze unieke routes én de bijzondere Polderverrassingen onderweg heeft de Poldertocht in de loop der jaren grote bekendheid gekregen bij wandelliefhebbers uit de regio en ver daarbuiten.

Over bruggen en door kassen

Ook de 2017 editie van de Poldertocht voldoet helemaal aan die traditie. De wandel-routes van circa 6, 10, 15 en 25 kilometer voeren dit jaar over dijken, weilanden en tuinbouwgronden die normaal gesproken niet voor wandelend publiek toegankelijk zijn. U wandelt zelfs dwars door een aantal tuinbouwkassen en een prachtige heemtuin. Bootjes en speciaal aangelegde bruggetjes over de vele slootjes die het polderlandschap in Roelofarendsveen(itië) rijk is, zorgen ervoor dat u gegarandeerd met droge voeten de finish bereikt. Daar wacht u als beloning de vermaarde Poldertocht medaille en heel veel poldergezelligheid.

Gezelligheid ten top

Maar ook onderweg valt er van alles te beleven. U wordt getrakteerd op mooie vergezichten over het Braassemermeer en de Wijde AA, schilderrijke polderdoorkijkjes en bijzondere muziekoptredens, toneelacts en exposities van onder andere een levend standbeeld. Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen onder andere visje vangen, dieren knuffelen en uitdagende hersenkrakers oplossen in een leuke speurtocht. Uiteraard zijn de stempelposten onderweg voorzien van koek en zopie, toiletten en EHBO.  

Dit is nog maar een tipje van de sluier. De organisatie werkt er keihard aan om op 3 september een wandeltocht te organiseren met een ‘echte elfstedensfeer’ en nog veel meer leuke verrassingsacts. Als u deelneemt draagt u tevens een steentje bij aan twee goede doelen. De opbrengst van de Poldertocht is bestemd voor de Monique Velzenboer Foundation / het Liliane Fonds (inschrijfgelden) en de schaatsclubs (catering). Alle reden dus om zondag 3 september vrij te houden en deel te nemen aan de leukste wandeltocht in onze regio!

De Poldertocht

Datum - zondag 3 september 2017

Afstanden - wandelroutes van circa 5, 10, 15 en 25 kilometer

Startplaats - Tuincentrum de Veense Bukker, Hazenpad 1, Roelofarendsveen

Meer informatie - www.poldertocht.com