Mooi verjaardagscadeau voor Liliane Fonds

De 34e verjaardag van het Lilliane Fonds kreeg op vrijdag 14 maart jl. een extra feestelijk tintje. Directeur Kees van den Broek ontving uit handen van voormalig olympisch kampioene shorttrack en fotografe Monique Velzeboer en art director Erma Rotteveel, beiden van de Monique Velzeboer Foundation, een cheque van maar liefst € 57.104,-. 

Dit bedrag zamelde de Monique Velzeboer Foundation in 2013 in met het in opdracht vervaardigen van zakelijke kerstkaarten en met het ondersteunen van de unieke (sport)evenementen Poldertocht Kaag en Braassem, de 1000 rondjes van Leiden en The Lions Dance Party.

Met het overhandigen van de cheque behaalden Erma Rotteveel en Monique Velzeboer, oprichters en drijvende krachten achter de Foundation, zelf ook een prachtige mijlpaal. Sinds de oprichting in 2003 brachten de activiteiten van de Monique Velzeboer Foundation in totaal ruim een miljoen euro op voor het Lilliane Fonds. Met dat geld heeft de Foundation samen met het Liliane Fonds heel veel kinderen met een handicap geholpen zich staande te houden in landen waar die kinderen nauwelijks geaccepteerd worden. Met eenvoudige hulpmiddelen kregen zij net dat steuntje in de rug dat zij nodig hebben en verdienen.

Dit prachtige resultaat stimuleert de dames om zich ook de komende jaren onder de vlag van de Monique Velzeboer Foundation in te blijven zetten voor het Lilliane Fonds. Samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel, ook al jaren betrokken bij de Foundation, werken ze hard aan het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het uitvoeren van reeds bestaande activiteiten.

Zo verhuurt de Foundation bijvoorbeeld door Monique Velzeboer gemaakte fotoportretten van kinderen met een handicap in derde wereldlanden. Van deze portretten kunnen foto-exposities op maat samengesteld worden. Ook is het mogelijk om portretten in groot formaat aan te schaffen. Hiervoor worden de portretten afgedrukt op dibond (geplexificeerd) (Bekijk de portretten).

Ook zet de Foundation zich in 2014 opnieuw in voor het wandelevenement de Poldertocht in de gemeente Kaag en Braassem (Website Poldertocht). De Poldertocht staat dit jaar gepland op zondag 7 september a.s. Iedereen die de Monique Velzeboer Foundation / het Lilliane Fonds een warm hart toedraagt is die dag van harte welkom.