CNB verbindt de wereld van bloembollen

Onze visie is dat je het mooiste resultaat krijgt wanneer opdrachtgever en ontwerper elkaar echt goed leren kennen en hierdoor tot een vruchtbare samenwerking komen. Wij zijn niet zo van de onenightstands. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe corporate uitstraling van CNB. CNB is de grootste marktplaats voor de handel in bloembollen, knollen en vaste planten. Een heldere visie en kernwaarden kwamen in samenspraak tot stand en werden vertaald in een nieuw logo, huisstijl en website. Ontwerpen met bezieling, niet inwisselbaar en direct herkenbaar.

En ook de verdere uitbouw van de huisstijl doen we samen. De overdracht vond plaats in een interactieve huisstijl workshop waarmee we aan het CNB communicatieteam het stokje over hebben gedragen. Dat doen we met een gerust hart. Diane, Marlies, Maaike en Emese, veel succes en vooral veel plezier met het toepassen van jullie nieuwe huisstijl.

Poldertocht: ongelofelijk, maar waar

Zondag 3 september 2017. Een dag waarop alles samenviel. Prachtig wandelweer, een perfecte start- en finishlocatie, afwisselende routes door waterrijk Veenetië en 135 enthousiaste en onvermoeibare vrijwilligers die maar liefst 2960 wandelaars met open armen ontvingen. Met een fantastisch financieel resultaat. De Kaag en Braassem Poldertocht leverde dit jaar maar liefst € 25.000,- voor de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds (inclusief verdubbelaar dankzij een anonieme donateur). We zijn er nog steeds stil van...

anja van dongen, erma rotteveel en annemieke de man.jpg

Starring Ruiten Foodpack

Groeien doe je samen! Wegens een aanhoudende toename in klanten, diensten en omzet, groeide Ruiten Foodpack niet alleen uit zijn bedrijfspand maar ook uit zijn digitale huis. Na een gezamenlijke brainstorm lagen de bouwstenen op een rij en konden we aan de slag voor de website en de corporate trailer. In woord en beeld. Zo hebben wij een professioneel team samengesteld en werkte met veel plezier samen aan 'Ruiten Foodpack: the movie'. Want wie zo succesvol is, verdient ook de spotlights in bewegend beeld. Bekijk hier de trailer.

College Leeuwenhorst: Meer voor jou

Talentklassen, internationaal gecertificeerd talenonderwijs, excursies, open podia, kerstconcerten en musea bezoeken. Zomaar een greep uit het brede en bruisende onderwijsprogramma van College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Maar hoe breng je die diversiteit, uitdaging en leerplezier over op nieuwe, toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers? Windkracht 10 wist raad en ontwierp een krachtige nieuwe huisstijl, compleet met nieuwe slogan en corporate tekst. College Leeuwenhorst, meer voor jou! 

Kom wandelen in Veenetië

Kaag en Braassem Poldertocht 2017 start in Roelofarendsveen

Het belooft weer een mooie editie van de Kaag en Braassem Poldertocht te worden. Dit jaar strijkt de inmiddels befaamde Poldertocht karavaan op zondag 3 september a.s. neer bij tuincentrum de Veense Bukker in Roelofarendsveen. Van daaruit heeft de organisatie vier prachtige, unieke wandelroutes uitgezet, langs de Wijde AA en het Braassemermeer en dwars door de daarachterliggende waterrijke polders. U waant zich gegarandeerd in klein Veenetië.

De Kaag en Braassem Poldertocht wordt op zondag 3 september a.s. voor de achtste maal op rij georganiseerd door Rotaryclub Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem. De organisatie tekent ieder jaar voor unieke, eenmalige routes door de gemeente Kaag en Braassem. Dankzij deze unieke routes én de bijzondere Polderverrassingen onderweg heeft de Poldertocht in de loop der jaren grote bekendheid gekregen bij wandelliefhebbers uit de regio en ver daarbuiten.

Over bruggen en door kassen

Ook de 2017 editie van de Poldertocht voldoet helemaal aan die traditie. De wandel-routes van circa 6, 10, 15 en 25 kilometer voeren dit jaar over dijken, weilanden en tuinbouwgronden die normaal gesproken niet voor wandelend publiek toegankelijk zijn. U wandelt zelfs dwars door een aantal tuinbouwkassen en een prachtige heemtuin. Bootjes en speciaal aangelegde bruggetjes over de vele slootjes die het polderlandschap in Roelofarendsveen(itië) rijk is, zorgen ervoor dat u gegarandeerd met droge voeten de finish bereikt. Daar wacht u als beloning de vermaarde Poldertocht medaille en heel veel poldergezelligheid.

Gezelligheid ten top

Maar ook onderweg valt er van alles te beleven. U wordt getrakteerd op mooie vergezichten over het Braassemermeer en de Wijde AA, schilderrijke polderdoorkijkjes en bijzondere muziekoptredens, toneelacts en exposities van onder andere een levend standbeeld. Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen onder andere visje vangen, dieren knuffelen en uitdagende hersenkrakers oplossen in een leuke speurtocht. Uiteraard zijn de stempelposten onderweg voorzien van koek en zopie, toiletten en EHBO.  

Dit is nog maar een tipje van de sluier. De organisatie werkt er keihard aan om op 3 september een wandeltocht te organiseren met een ‘echte elfstedensfeer’ en nog veel meer leuke verrassingsacts. Als u deelneemt draagt u tevens een steentje bij aan twee goede doelen. De opbrengst van de Poldertocht is bestemd voor de Monique Velzenboer Foundation / het Liliane Fonds (inschrijfgelden) en de schaatsclubs (catering). Alle reden dus om zondag 3 september vrij te houden en deel te nemen aan de leukste wandeltocht in onze regio!

De Poldertocht

Datum - zondag 3 september 2017

Afstanden - wandelroutes van circa 5, 10, 15 en 25 kilometer

Startplaats - Tuincentrum de Veense Bukker, Hazenpad 1, Roelofarendsveen

Meer informatie - www.poldertocht.com

Dik Water brengt in totaal €11.703,- op voor Bonaventuracollege

Eerste leerlingen ronden leerlijn ondernemerschap af

Met de lancering van hun ondernemersboek Dik Water in oktober 2016 gaven Erma Rotteveel, Dimmy Olijerhoek  en Annemieke de Man ook het startschot voor de leerlijn ondernemerschap van het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. De leerlijn, die op initiatief van de drie auteurs en onderneemsters tot stand kwam, kon destijds een vliegende start maken dankzij een cheque van € 9.500,-, bijeengebracht door sponsorgelden en voorverkopen van het boek. Inmiddels is het boek Dik Water volledig uitverkocht. De extra inkomsten (€ 2503,-) die dat opbracht waren eveneens bestemd voor de leerlijn. Op 12 april namen directeur Clemens Steekelenburg en economieleraar Marc Grijsen de totaal cheque van € 11.703,- in ontvangst.

Dat het geld goed besteed is, blijkt uit het enthousiasme en de daadkracht van het Bonaventuracollege: een groep van zestien leerlingen (2e klas kader/vmbo opleiding) heeft in februari van dit jaar met succes de leerlijn ondernemerschap doorlopen en afgerond. De kinderen hebben gedurende twaalf weken in groepjes van vier intensief samengewerkt en zelfs een eigen bedrijfje opgericht. Marc Grijsen: ‘Wij zijn heel enthousiast over de eerste leerlijn. In de economielessen hebben we met hulp van een digitaal lesprogramma doorgenomen wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Dat was zeer leerzaam maar het meeste onder de indruk waren de kinderen van de bedrijfsbezoeken en de gastles van Joost Wesselman. Door de praktijkvoorbeelden en het persoonlijke verhaal van Joost kwam het ondernemerschap voor hen echt tot leven.’

De leerlijn werd afgesloten met een door de leerlingen georganiseerde cateringmarkt. Ieder groepje kreeg een eigen budget om cateringproducten in te kopen, te promoten, klaar te maken en weer te verkopen aan medeleerlingen, alsof het hun eigen bedrijf was. Clemens Steekelenburg: ‘Het was een geweldig leuke middag met enthousiaste verkopers en kopers. Alle bedrijfjes waren uitverkocht en drie van de vier groepen wisten de middag met winst af te sluiten. Realistischer en leerzamer dan dit kunnen we het onderwijs niet maken.’

Voor het Bonaventuracollege is de leerlijn dan ook geen eenmalig project geweest: de leerlijn wordt in de komende jaren verankerd in het totale lesprogramma. Clemens Steekelenburg: ‘De leerlijn sluit helemaal aan op onze visie op onderwijs. Door theorie, praktijk en rolmodellen die hun eigen ervaringen delen met kinderen te combineren in het lesaanbod, krijgen de kinderen de beste kans om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En leren ze tegelijkertijd dat je niet alles zelf hoeft te kunnen om resultaten te bereiken. Ik weet zeker dat de leerlingen uit deze eerste editie van deleerlijn geleerd hebben dat ze met samenwerken veel verder komen.’ Marc vult aan: ‘De ervaringen van de eerste leerlijn gebruiken we om het programma waar nodig aan te scherpen. We willen bijvoorbeeld ook leerlingen uit de mavo en havo aanhaken. Hoe we dat gaan invullen, zijn we nu aan het bepalen. Vast staat in ieder geval dat de tweede groep kinderen in oktober van dit jaar aan de leerlijn gaat beginnen. Ik kijk er nu al weer naar uit.’

Met het gedoneerde bedrag van € 11.703,- kan het Bonaventuracollege nog drie jaar lang ruim 200 kinderen kennis laten maken met het ondernemerschap.