Kunstfotografie Tulpenroute door Erma Rotteveel, Windkracht 10

Op een aantal kassen langs de Tulpenroute zijn foto’s geplakt van Erma. Deze foto’s vertellen het verhaal over de geschiedenis van de polders van Kaag en Braassem.

Een verhaal dat bij de bezoekers nieuwsgierigheid, fantasie en een glimlach opwekt.

Een verhaal waar de regio trots op kan zijn. 

Een verhaal dat door de regio uitgedragen kan worden. 

Lees hier meer over dit project

Windkracht 10 in het Leidsch Dagblad met de foto’s op de Tulpenroute

Windkracht 10 in het Leidsch Dagblad met de foto’s op de Tulpenroute

In vakblad de Bloemisterij

In vakblad de Bloemisterij

Wereldwijde primeur CNB en Windkracht 10: tulpenbollenpapier

Een primeur in bloembollenland. CNB lanceert, in samenwerking met kweker Tinus Teeuwen van de firma Teeuwen en ZN bv en Bert Lankhoorn papier gemaakt van tulpenbollen overschot.

Januari 2019 bestaat CNB 100 jaar, dus de timing van dit unieke papier is ideaal. Hoe leuk is het dat wij daarom de CNB kalender en uitnodiging hebben laten drukken op dit tulpenbollenpapier?

Meer informatie

Lees hier het artikel geschreven door CNB

Meer over CNB en Windkracht 10

kalender cnb.jpg
CNB+uitnodiging+detail+01.jpg

Kaag en Braassem Poldertocht brengt €30.000,- op voor Liliane Fonds

Het recordaantal wandelaars dat op zondag 2 september deelnam aan de negende editie van de Kaag en Braassem Poldertocht stond ook garant voor een recordopbrengst voor het goede doel. Dat bleek donderdagavond 4 oktober in restaurant Tussen Kaag en Braassem waar de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs, een cheque van maar liefst € 30.000,- overhandigen aan de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds.

De 3416 wandelaars liepen gezamenlijk € 15.000 bij elkaar, maar omdat de Poldertocht opbrengsten ieder jaar door een anonieme donateur van het Liliane Fonds verdubbeld wordt, mochten John Akerboom (IJsclub Rijpwetering), Anja de Rijk (IJsclub Alkemade) en Annemieke de Man (Rotaryclub Roelofarendsveen) een cheque met het dubbele bedrag overhandigen aan Erma Rotteveel en Monique Velzeboer van de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds.

Met elkaar
Een herenbaan vonden John Akerboom en Anja de Rijk, net als de organisatie van de Poldertocht, waar beiden ook dit jaar weer met veel plezier op terugkijken. ‘Het is ieder jaar een mooie uitdaging om nieuwe, unieke routes uit te denken en uit te zetten. Vooral omdat er zo ontzettend veel mensen betrokken zijn en ons bij de organisatie helpen: zoals alle landeigenaren die eenmalig overtocht verlenen over hun weilanden, bedrijven die hun locatie ter beschikking stellen als startpunt of stempelpost, de polderverrassingen, onze sponsors, de ruim 150 vrijwilligers en niet te vergeten de 3416 wandelaars. Het is absoluut aan hun inzet en enthousiasme te danken dat de Poldertocht zo’n succes is en we vandaag zo’n prachtig bedrag kunnen doneren aan het Liliane Fonds. Dank daarvoor.’

Trots zijn op de gemeenschapszin
Erma Rotteveel en Monique Velzeboer namen de cheque zichtbaar overdonderd in ontvangst. Zij sloten zich aan bij de woorden van John Akerboom en Anja de Rijk en voegden daar hun waardering voor de organiserende verenigingen aan toe. ‘De Poldertocht begint toch ieder jaar weer bij de toppers van de Rotary en de gezamenlijke ijsclubs. Wat zij met hun inzet, enthousiasme en creativiteit in gang zetten, is ongekend. Met dit fantastische bedrag kan het Liliane Fonds 252 kinderen met een beperking in de centra van Cheshire Services in Ethiopië letterlijk en figuurlijk mobieler maken en ondersteunen bij het vinden van een plek in de maatschappij. Jullie maken samen met alle wandelaars, vrijwilligers, sponsors, polderverrassingen en landeigenaren echt het verschil in het leven van deze kinderen. Daar mogen we met zijn allen trots op zijn.’

Op naar de 10e editie
Annemieke de Man van de Rotary sloot de feestelijke bijeenkomst af met de mededeling dat de organisatie alweer in de startblokken staat om de Poldertocht 2019, dat de 10e en dus een jubileum editie wordt, te organiseren. ‘We hebben er alweer zin en zijn – net als andere jaren – gestart met de evaluatie van de tocht van dit jaar. Met alle goede- en verbeterpunten die daaruit voortkomen op zak, gaan we ervoor om er ook volgend jaar weer een geweldig feestje van te maken.’ De organisatie van de Poldertocht laat medio november weten waar de Poldertocht 2019 op de eerste zondag van september van start gaat. Meer informatie hierover is te vinden op Facebook Poldertocht en www.poldertocht.com.

Erma Rotteveel en Monique Velzeboer, vertegenwoordiger van de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds met Anja de Rijk (IJsclub Alkemade), John Akerboom (IJsclub Rijpwetering), Annemieke de Man (Rotaryclub Roelofarendsveen) én de prachtige cheque van € 30.000,-

Poldertocht opbrengst 2018 klein.jpg

Kaag en Braassem Poldertocht boekt record

De negende editie van de Kaag en Braassem Poldertocht trok op zondag 2 september een recordaantal deelnemers. Maar liefst 3416 wandelaars namen deel aan de door de gezamenlijke, gemeentelijke ijsclubs en Rotaryclub Roelofarendsveen georganiseerde jaarlijkse tocht. De routes, die ieder jaar anders zijn, liepen door het prachtige polderlandschap in Rijpwetering.  

Enthousiasme over de routes
De unieke, eenmalige routes voerden dit jaar wederom over weilanden, polderwegen en dijken die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn, zoals het eiland de Buurterpolder. Tot groot enthousiasme van de wandelaars die, zelfs als ze in Rijpwetering woonden, op oer-Hollandse plekjes kwamen waar ze eerder nog nooit geweest waren. Bij de finish ontving de organisatie dan ook veel complimenten over de mooie, verrassende tocht, die volgens sommigen de mooiste was van alle edities.  

Gezelligheid en Polderverrassingen
Het weer was prachtig en de sfeer navenant zonnig en energiek. Dankzij de prachtige routes, de gezelligheid van en onder de wandelaars, de leuke stempelposten en de Polderverrassingen die onderweg voor vertier en plezier zorgden. Zo was er onder andere een levend standbeeld, een plek om visjes te vangen, een Polder Peepshow, muziek, een ballonman en een schminkvrouw. Ook konden wandelaars een molen bezoeken en de stallen van boerenbedrijven waar de tocht langsliep. De organisatie had dit jaar voor het eerst een van de vier routes in tegengestelde richting uitgezet. Dat kon niet voorkomen dat het bezoek aan het eiland de Buurterpolder in de loop van de middag een file veroorzaakte bij een van de twee overzetponten. De sfeer was en bleef goed mede dankzij voorbijvarende boten die spontaan aanboden om de pontbaas te helpen met overvaren en de ‘Dienst Weer en Verkeer’, die wachtenden vermaakten met een hilarische act. 

4 oktober opbrengst bekend
Bij de finish ontvingen de wandelaars een medaille en een oranje bloem van het Liliane Fonds. Laatstgenoemde bedankten hiermee de wandelaars voor hun aanwezigheid. De inschrijf-opbrengsten van de Poldertocht komen namelijk voor een groot deel ten goede aan de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds. De cateringopbrengsten van de Poldertocht zijn bestemd voor de gezamenlijke ijsclubs, die dit jaar een deel van dit geld besteden aan de actie 333m.nl. Op 4 oktober maakt de organisatie bekend hoeveel de Poldertocht dit jaar opgeleverd heeft. 

Dank
De organisatie bedankt alle sponsors, landeigenaren en vrijwilligers die deze negende editie van de Poldertocht mogelijk gemaakt hebben. En, uiteraard, alle 3416 deelnemers voor hun aanwezigheid, enthousiasme, energie en geduld. Het was weer één groot feestje. Een feestje dat meer dan genoeg energie geeft om in oktober alweer te starten met de voorbereidingen op de tiende editie van de Poldertocht, volgend jaar op 1 september. Locatie en afstanden worden later bekendgemaakt. 

Lees hier de Windkracht 10 geloofsbelijdenis

Wij geloven dat communicatie 
die jouw bedrijfsziel laat zien, 
werkt, raakt en bindt 
Wij geloven dat bezieling echt werkt

Wij geloven in de magie van samenwerken 
met geweldige opdrachtgevers
en een team van gedreven vakidioten

Wij geloven in werken 
met dit fantastische uitzicht over de polders 
Wij geloven in vette cappuccino’s 
met een schaterlach

Wij geloven dat we met ons werk de wereld 
een beetje mooier kunnen maken  
Wij geloven in onze samenwerking met 
Stichting Liliane Fonds, de Poldertocht en Dik Water

En wij geloven en beloven 
dat wij nog 20 jaar met bezieling 
voor jullie gaan vlammen

bezieling+logo+2018+02.png

CNB verbindt de wereld van bloembollen

Onze visie is dat je het mooiste resultaat krijgt wanneer opdrachtgever en ontwerper elkaar echt goed leren kennen en hierdoor tot een vruchtbare samenwerking komen. Wij zijn niet zo van de onenightstands. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe corporate uitstraling van CNB. CNB is de grootste marktplaats voor de handel in bloembollen, knollen en vaste planten. Een heldere visie en kernwaarden kwamen in samenspraak tot stand en werden vertaald in een nieuw logo, huisstijl en website. Ontwerpen met bezieling, niet inwisselbaar en direct herkenbaar.

En ook de verdere uitbouw van de huisstijl doen we samen. De overdracht vond plaats in een interactieve huisstijl workshop waarmee we aan het CNB communicatieteam het stokje over hebben gedragen. Dat doen we met een gerust hart. Diane, Marlies, Maaike en Emese, veel succes en vooral veel plezier met het toepassen van jullie nieuwe huisstijl.

Poldertocht levert € 25.000,- op

Zondag 3 september 2017. Een dag waarop alles samenviel. Prachtig wandelweer, een perfecte start- en finishlocatie, afwisselende routes door waterrijk Veenetië en 135 enthousiaste en onvermoeibare vrijwilligers die maar liefst 2960 wandelaars met open armen ontvingen. Met een fantastisch financieel resultaat. De Kaag en Braassem Poldertocht leverde dit jaar maar liefst € 25.000,- voor de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds (inclusief verdubbelaar dankzij een anonieme donateur). We zijn er nog steeds stil van...

poldertocht.jpg

Dik Water brengt in totaal €11.703,- op voor Bonaventuracollege

Eerste leerlingen ronden leerlijn ondernemerschap af

Met de lancering van hun ondernemersboek Dik Water in oktober 2016 gaven Erma Rotteveel, Dimmy Olijerhoek  en Annemieke de Man ook het startschot voor de leerlijn ondernemerschap van het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. De leerlijn, die op initiatief van de drie auteurs en onderneemsters tot stand kwam, kon destijds een vliegende start maken dankzij een cheque van € 9.500,-, bijeengebracht door sponsorgelden en voorverkopen van het boek. Inmiddels is het boek Dik Water volledig uitverkocht. De extra inkomsten (€ 2503,-) die dat opbracht waren eveneens bestemd voor de leerlijn. Op 12 april namen directeur Clemens Steekelenburg en economieleraar Marc Grijsen de totaal cheque van € 11.703,- in ontvangst.

Dat het geld goed besteed is, blijkt uit het enthousiasme en de daadkracht van het Bonaventuracollege: een groep van zestien leerlingen (2e klas kader/vmbo opleiding) heeft in februari van dit jaar met succes de leerlijn ondernemerschap doorlopen en afgerond. De kinderen hebben gedurende twaalf weken in groepjes van vier intensief samengewerkt en zelfs een eigen bedrijfje opgericht. Marc Grijsen: ‘Wij zijn heel enthousiast over de eerste leerlijn. In de economielessen hebben we met hulp van een digitaal lesprogramma doorgenomen wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Dat was zeer leerzaam maar het meeste onder de indruk waren de kinderen van de bedrijfsbezoeken en de gastles van Joost Wesselman. Door de praktijkvoorbeelden en het persoonlijke verhaal van Joost kwam het ondernemerschap voor hen echt tot leven.’

De leerlijn werd afgesloten met een door de leerlingen georganiseerde cateringmarkt. Ieder groepje kreeg een eigen budget om cateringproducten in te kopen, te promoten, klaar te maken en weer te verkopen aan medeleerlingen, alsof het hun eigen bedrijf was. Clemens Steekelenburg: ‘Het was een geweldig leuke middag met enthousiaste verkopers en kopers. Alle bedrijfjes waren uitverkocht en drie van de vier groepen wisten de middag met winst af te sluiten. Realistischer en leerzamer dan dit kunnen we het onderwijs niet maken.’

Voor het Bonaventuracollege is de leerlijn dan ook geen eenmalig project geweest: de leerlijn wordt in de komende jaren verankerd in het totale lesprogramma. Clemens Steekelenburg: ‘De leerlijn sluit helemaal aan op onze visie op onderwijs. Door theorie, praktijk en rolmodellen die hun eigen ervaringen delen met kinderen te combineren in het lesaanbod, krijgen de kinderen de beste kans om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En leren ze tegelijkertijd dat je niet alles zelf hoeft te kunnen om resultaten te bereiken. Ik weet zeker dat de leerlingen uit deze eerste editie van deleerlijn geleerd hebben dat ze met samenwerken veel verder komen.’ Marc vult aan: ‘De ervaringen van de eerste leerlijn gebruiken we om het programma waar nodig aan te scherpen. We willen bijvoorbeeld ook leerlingen uit de mavo en havo aanhaken. Hoe we dat gaan invullen, zijn we nu aan het bepalen. Vast staat in ieder geval dat de tweede groep kinderen in oktober van dit jaar aan de leerlijn gaat beginnen. Ik kijk er nu al weer naar uit.’

Met het gedoneerde bedrag van € 11.703,- kan het Bonaventuracollege nog drie jaar lang ruim 200 kinderen kennis laten maken met het ondernemerschap. 

bonaventura.jpg
krantenartikel dik water.jpg
witte weekblad dik water.jpg

Investeert u mee in het ondernemerschap van onze jeugd?

In het boek Dik Water, dat in september wordt gelanceerd, wordt het speciale ondernemerskarakter in Kaag en Braassem uiteengerafeld en de drijfveren en daadkracht van twaalf ondernemers in woord en beeld vastgelegd. Ter inspiratie, lering en vermaak. En om - als inwoner van Kaag en Braassem - een beetje trots op te zijn. 

Als samenstellers van het boek Dik Water willen wij – Erma Rotteveel, Annemieke de Man en Dimmy Olijerhoek - het stokje van de specifieke ‘Kaag en Braassem ondernemerskracht’ ook op toekomstige generaties overdragen. Daarom investeren we de netto opbrengst van het boek in de leerlijn ondernemerschap die het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen in september 2016 opneemt in de onderbouw van het kader/vmbo. Investeert u met ons mee?

Twee manieren om te investeren in Dik Water:

Word aandeelhouder in Dik Water
Investeer mee in de totstandkoming van het boek en de leerlijn ondernemerschap. En help om de unieke ondernemerszin in Kaag en Braassem op de kaart te zetten én over te dragen op de jeugd. In ruil voor uw onmisbare steun ontvangt u één of meerdere exemplaren van het boek Dik Water, een naamvermelding in het boek en een persoonlijke uitnodiging voor de boekpresentatie in september 2016.

Pakket          Investering exlc. btw          Aantal gratis boeken
Pakket 1        € 100,-                                       1 boek
Pakket 2        € 250,-                                       3 boeken
Pakket 3        € 500,-                                       7 boeken

Word aandeelhouder en meld je aan bij Dimmy: info@dimmy.nl

Bestel nu het boek
Het boek Dik Water is vanaf 8 oktober 2016 te koop bij boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen. Wilt u meer dan 10 exemplaren aanschaffen? Bestel ze dan voor 1 juli voor slechts € 15,- per boek.

De bestelde boeken overhandigen we aan u op de boekpresentatie waarvoor u een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Plaats je bestelling bij Dimmy: info@dimmy.nl

• Een must have voor iedereen in én rondom Kaag en Braassem
• Ideaal cadeau en/of eindejaarsgeschenk
• 160 pagina’s, 12 persoonlijke ondernemersverhalen
• Open gesprekken, eerlijke antwoorden
• Beperkte oplage, formaat 21 x 26 cm
• Meer informatie over de leerlijn ondernemerschap? Download hier de bijlage

Dik water home bezieling juiste.jpg
dik-water-binnenwerk-klein-02.jpg
dik-water-binnenwerk-klein-04.jpg
dik-water-binnenwerk-klein-06.jpg

Poldertocht 2016: 4 september in Hoogmade

We hebben er nu al weer zin in: de Poldertocht 2016. Dit jaar starten en finishen we in het mooie Hoogmade. En wel op 4 september a.s. U doet toch ook weer mee?

Vorig jaar leverde deze unieke wandeltocht maar liefst € 11.200,- op voor de Monique Velzeboer Foundation / Liliane Fonds. Van het Liliane Fonds ontvingen we het bericht dat dit bedrag besteed is aan directe hulp aan kinderen met een handicap in Ethiopië.

De hulp is individueel ingezet, afgestemd op de persoon en de omstandigheden van het kind en draagt bij aan de gezondheid (operatie, hulpmiddelen), passend onderwijs, passend werk en inkomen en de acceptatie van het kind in de gemeenschap (gezinsbegeleiding, trainingen en ouderbijeenkomsten). 

Poldertocht Cheque 2016 LR.jpg

Mogen wij u voorstellen, Bart Knegt

Mogen wij u voorstellen. Bart Knegt. Onze nieuwe collega. Wij vielen voor zijn creatieve sollicitatiebrief, de looks van zijn portfolio, zijn enthousiasme, zijn inlevingsvermogen en zijn bewezen ervaring in zowel offline als online communicatie.

Bart viel op zijn beurt voor de mogelijkheid die wij hem bieden om zijn horizon te verbreden. En daarmee doelt hij niet op het fantastische uitzicht van zijn nieuwe werkplek.

Hij vond de weg naar Rijpwetering na ruim twaalf jaar elders gewerkt te hebben als grafisch ontwerper. Bart is naar zijn eigen zeggen een pietje-precies die zich in zijn grafisch werk laat inspireren door onder andere (zelfgemaakte) kunst en fotografie. Voor klanten vertaalt hij die creatieve invloeden in heldere en spraakmakende grafische concepten, die precies vertellen waar het om gaat. Als zijn creatieve honger overdag gestild is, is hij ’s avonds onder andere te vinden op de squashbaan of in een oefenlokaal als gitarist van een hardrockband. Als u persoonlijk kennis wilt maken met deze nieuwe creatieve geest in de pastorie, kom dan gerust eens langs. De koffie staat voor u klaar. Net zoals Bart.

• Groepsfoto LR.jpg

Opbrengst Monique Velzeboer Foundation 2015

Het Liliane Fonds schonk haar donateurs in november een gratis concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als dank voor hun loyaliteit en financiële bijdragen. 

Erma Rotteveel en Monique Velzeboer grepen die bijzondere gelegenheid aan om op hun beurt het Liliane Fonds zelf te verrassen met een prachtig cadeau: de opbrengsten van de Monique Velzeboer Foundation 2014/2015.

Zij overhandigden hiervoor met veel plezier een cheque ter waarde van maar liefst € 44.426,- aan Kees van der Broek, directeur van het Liliane Fonds. En konden tevens toezeggen dat de Monique Velzeboer Foundation ook in 2016 betrokken blijft bij de organisatie van onder andere de Poldertocht, een uniek sportevenement waarvan een groot deel van de opbrengst via de Monique Velzeboer Foundation bestemd is voor het Liliane Fonds.

Opbrengst MVF 2015.jpg

Mud Masters met Dammie van der Poel

Grond-, weg- en waterbouw: zoals baggeren, maaien en beschoeien. Dammie van der Poel en zijn 35 medewerkers zijn er meester in. Vakmudschap en multi-inzetbare machines zijn de motoren van het succesvolle bedrijf Gebr. v.d. Poel, onderling overleg de brandstof die alles in beweging zet. In een open mud masters race op ‘hoog niveau’ vertelt Dammie aan Erma Rotteveel en Annemieke de Man waarom: ‘In 27 jaar ondernemerschap heb ik geleerd dat communicatie het allerbelangrijkste is. En het allermoeilijkste.’

‘Ik heb nooit getwijfeld. Ik wilde doen wat mijn vader deed. Op de kraan zitten: maaien, beschoeien en baggeren. Een beetje machinegeil was ik wel.’ Het is 1987 als Dammie na zijn MTS-opleiding bij zijn vader en oom, die in 1965 Gebr. v.d. Poel oprichtten, in de zaak stapt. Een jaar later is hij medefirmant. Althans op papier. Dammie lacht: ‘Ik had toen al veel te zeggen, maar nog geen klap te vertellen.’ Toch verloopt de overdracht soepel. Zijn vader en oom, die geen opvolgers had, konden beiden de bedrijfsvoering goed loslaten. Dammie: ‘Mijn oom stopte in 1995, mijn vader ruim zeven jaar later. In de aanloop daar naartoe ben ik van de kraan op de planning en calculatie overgestapt. Na zijn pensionering is mijn vader nog één keer naar een klant geweest om een nieuwe opdracht te bespreken. Of we het werk wel direct uit wilden voeren, was mijn vaders verzoek, want alles op papier zetten, daar had hij geen tijd meer voor.’

Mooie projecten
Als loonwerker en aannemer in de grond-, weg en waterbouw voert Dammie met zijn medewerkers honderden projecten per jaar uit. Van agrarisch loonwerk tot het bouwrijp maken van gronden en het versterken van dijken. Dammie: ‘Recente projecten waar wij trots op zijn, zijn de ‘dijk-bezwijkproef’ in de Leendert de Boers polder, het opknappen van dijken voor Rijnland, de renovatie van het recreatie-eiland Koudenhoorn en het aanleggen van tweehonderd ligplaatsen in de Boerenjachthaven in Warmond.’ Rode draad in al die werken is het vakmanschap van zijn medewerkers en mechanische techniek. 

mudmasters thumbnail.jpg
mudmasters.jpg

Poldertocht opbrengst 2015

Ook in 2015 ging het polderhek weer van de dam. En hoe. Maar liefst 1500 deelnemers liepen gezamenlijk € 11.200,-, bij elkaar (incl. verdubbelaar Postcodeloterij) voor de Monique Velzeboer Foundation / Liliane Fonds.

Hoofdsponsor Ploeg Kozijnen overhandigde op 24 september de cheque met veel mooie, waarderende woorden voor de deelnemers, de organisatie en het goede doel. En ook Windkracht 10 is nog steeds blij en trots haar steentje belangeloos bij te kunnen dragen aan deze prachtige wandeltocht. 

12038615_852801074835194_1192904485110240806_o.jpg
Erma en Connie - lage resolutie.jpg

Maak kennis met 'Liliane fonds kinderen' Mahamudal en Rahul

Wieke Biesheuvel vertelt
Mahamudal en Rahul wonen in Bangladesh en zij zijn ‘Liliane Fonds kinderen’. Trots tonen ze hier hun Poldertocht medaille. Door een hersenverlamming bij zijn geboorte, kon Mahamudal niet goed lopen. Nu wel, al valt hij vaak. Rahul hoort niets en heeft spraakproblemen. Mahamudal vindt school waardeloos, terwijl Rahul er het liefst ook op zijn vrije dag heen zou gaan. Mahamudal verliest met opzet zijn boeken, want zonder boeken mag hij de school niet in. 

'Maar hij moet gelukkig worden, dat is het belangrijkste!'

Beide jongens hebben het geluk dat ze opgroeien in gezinnen waar liefdevol voor ze wordt gezorgd. Mahamudal heeft een schat van een oma die hem rustig krijgt als hij pijn heeft bij de fysiotherapie. Rahul heeft een opvliegend karakter. “Hij wordt boos als niemand hem begrijpt en dat geeft misverstanden, omdat je niets aan hem ziet,” zegt zijn moeder, “maar hij moet gelukkig worden, dat is het belangrijkste. Hij is handig en kan mooi tekenen, daar moet hij iets mee gaan doen.” Lachend zegt ze: “Wie met hem trouwt moet wel weten waaraan ze begint!” De aanstaande bruid van Rahul krijgt dan wel een leuke schoonmoeder!

thumbnail bangladesh.jpg

De Gouden Eeuw in met de Vergulde Vos

De Gouden Eeuw herleeft in het 400 jaar oude eetcafé de Vergulde Vos in Rijpwetering, opgericht in 1615. Dankzij de huidige eigenaren Arjen van Leeuwen (27) en Denise van der Geest (24), die met liefde voor het vak, pure gastvrijheid en vorstelijk eten en drinken ieder bezoek aan ‘het Vossie’ tot een feestje maken. Speciaal voor deze horecaondernemers pur sang dekten Erma Rotteveel en Annemieke de Man een Bourgondische tafel. En vroegen hen onder andere hoe het is om zo jong samen een eetcafé te runnen.

Ze waren 17 en 20 jaar toen ze voor het eerst samenwerkten in de horeca. En voor het eerst na sluitingstijd met elkaar zoenden. De start van een (horeca)leven samen. Denise: ‘Arjen volgde de opleiding media en entertainment, ik zat op de hotelschool. Na mijn afstuderen, Arjen werkte toen al een half jaar, zijn we samen vijf maanden naar Mexico gegaan. Om te reizen en Spaans te leren. Daar besloten we ooit samen iets in de horeca te beginnen.’

Dat iets werd in eerste instantie een gedeelde baas: ze werden beiden aangenomen in hetzelfde hotel. En leerden daar wat er voor nodig is om een gast een welkom gevoel te geven. Arjen: ‘Eigenlijk is dat denken vanuit je hart en niet vanuit je eigen portemonnee. Kwalitatief goede spullen inkopen, oprechte aandacht schenken aan de gast en altijd klaarstaan bij vragen of problemen. Met die bagage op zak durfden we het aan om iets voor onszelf te beginnen.’

klein Vergulde vos.jpg