Bangladesh

Het was wederom een indrukwekkende reis vol met bijzondere ontmoetingen. In januari reisden Erma Rotteveel, Monique Velzeboer, Wieke Biesheuvel en Jan Hofstra af naar Bangladesh waar zij portretten maakten van kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds ondersteund worden. Deze kleurrijke en ontroerende fotoserie zal door het Liliane Fonds gebruikt worden om het 35-jarig bestaan in allerlei communicatie-uitingen kleurrijk te illustreren.

Bangladesh is in de afgelopen 35 jaar uit een diep dal geklommen en het land weet zichzelf inmiddels redelijk te onderhouden. Althans, zo lijkt het op het eerste gezicht. Maar achter de prachtige landschappen en de kleurrijke bevolking gaan helaas toch nog armoede en onrecht schuil. Zo hebben meisjes en kinderen met een handicap nog steeds een behoorlijke achterstand. De ondersteuning die het Liliane Fonds biedt aan kinderen met een handicap is dan ook hard nodig. En het is goed om te (laten) zien welke resultaten het Liliane Fonds voor deze kinderen boekt. Wij waren er wederom door geraakt.

In de loop van het jaar verschijnen er een aantal artikelen over onze reis en de door ons geportretteerde kinderen. We houden u zeker op de hoogte van de publicatiedata. Onze persoonlijke reisverslagen kunt u nu al lezen op de Windkracht 10 facebook pagina.